Wie is de gastouder

 

Mijn naam is Yvonne Paulussen, ik woon in een eengezinswoning in de wijk Buytenwegh. Ik ben in 2007 begonnen als gastouder en dat doe ik met veel plezier. Zelf heb ik twee volwassen kinderen.

Voor mij is het erg fijn als de kinderen met plezier komen en zich veilig voelen, zodat jullie ze met een gerust hart achterlaten. Daarom is goed overleg met jullie als ouder belangrijk, zodat ik zoveel mogelijk rekening kan houden met  jullie wensen. Ik vind de volgende dingen belangrijk regelmaat, rust, hygiene, duidelijkheid, consequent zijn, open en eerlijkheid en veel liefde en aandacht. Kinderen moeten al zoveel, dus ik laat de kinderen zoveel mogelijk vrij spelen en het kind kind laten zijn. Ik stimuleer elk kind op zijn eigen ontwikkeling maar ze moeten wel genieten en het naar hun zin hebben.


Ik laat ze zoveel mogelijk zelf doen, b.v. schoenen en jas aan doen als het niet lukt help ik ze. Het speelgoed zet ik meestal klaar en als ze wat anders willen ruimen we op en pakken we wat anders. Ik maak ook duidelijke afspraken met ze, waar ze mee mogen spelen en wat niet. Als we naar buiten gaan zeg ik duidelijk wat wel en niet mag. 

Ik ga veel naar buiten met ze, zowel in de ochtend als in de middag. Bijvoorbeeld naar de speeltuin, eendjes eten geven, lopen, boodschappen doen, kinderboerderij. Maar ook lekker spelen in de tuin met de fietsjes, auto's, steppen of gewoon spelen.